maandag 1 juni 2015

Maca, Cat's Claw, Boswellia serrata en leucine beschermt gewrichten

Combinatie van Maca, Cat's Claw, Boswellia serrata en leucine beschermt gewrichten
Toen de onderzoekers in 2011 hun studie publiceerden, kondigde ze al aan dat het bedrijf Vital g-Netics [vitalgnetics.net] de uitgeteste combinatie misschien op de markt zou zetten. Dat is inmiddels gebeurd, en het supplement heet Flexsure. [flexsure.com] Een aanbevolen dagelijkse dosis Flexsure levert 1000 milligram Lepidium meyenii-extract, 300 milligram Uncaria tomentosa-extract, 200 milligram Boswellia serrata-extract en 700 mg L-leucine.
De studie die in 2011 verscheen is overigens voor een deel betaald door de Amerikaanse overheid - in de vorm van het National Institute of Health / National Centre for Complimentary and Alternative Medicine.

Maca, Cat's Claw en kraakbeen
Een paar jaar voordat die reageerbuisstudie verscheen publiceerden dezelfde onderzoekers een reageerbuisstudie waarin ze extracten van Cat's Claw en Maca uittestten op menselijke kraakbeencellen. Ze ontdekten toen dat het Maca-extract in de cellen de aanmaak van de groeifactor IGF-1 met een factor 2.7 verhoogde. Combineerden de onderzoekers Maca-extract met een extract van Cat's Claw, dan nam de IGF-1-productie toe met een factor 3.8. [BMC Complement Altern Med. 2006 Apr 7;6:13.]

In het Midden-Oosten en India gebruiken traditionele genezers de ontstekingsremmende extracten van Boswellia carteri en Boswellia serrata tegen vormen van reuma. Leucine stimuleert de synthese van eiwit in spiercellen, en misschien ook in kraakbeencellen.
En je voelt hem al aankomen. De onderzoekers vroegen zich af wat er zou gebeuren als je kraakbeencellen blootstelt aan een combinatie van leucine en extracten van Boswellia serrata, Maca en Cat's Claw.

Resultaten
Bij artrose en overbelasting van gewrichten speelt het ontstekingseiwit interleukin 1-beta een belangrijke rol. Interleukin 1-beta is een aanjager van afbraakprocessen in weefsels. Stel je kraakbeencellen bloot aan interleukin 1-beta, dan breken ze zichzelf af - en scheiden ze glycosaminoglycans [GAG] uit. Toediening van de combinatie van leucine, Boswellia serrata, Maca en Cat's Claw [HLM] steekt daar een stokje voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen