vrijdag 30 september 2016

Gemberpoeder verlicht menstruatiepijn

Menstruatiepijn kan significant worden verminderd door in de eerste drie à vier dagen van de menstruatie een derde tot een volle theelepel gemberpoeder (Zingiber officinale) in te nemen. Dat concluderen onderzoekers van de afdeling Food and Nutrition aan de Hoseo Universiteit in Zuid-Korea in een publicatie van het tijdschrift Pain Medicine.

In toaal 29 studies voor het literatuuronderzoek werden via zoektermen als gember, Zingiber Officinale, dysmenorroe en pijn in twaalf medische databases gevonden. Daarvan werden uiteindelijk vier studies geselecteerd waarbij gember gebruikt werd als therapie voor primaire dysmenorroe (pijn en krampen vlak voor en tijdens het begin van de menstruatie zonder onderliggende oorzaak). Meta-analyse van deze vier studies toonde aan dat vergeleken met een placebo gember de PVAS (pain visual analogue score) van deelnemers met primaire dysmenorroe significant verlaagde.

De effectieve dosering gemberpoeder varieerde van 750 mg tot 2000 mg (2 g) per dag. Tussen deze verschillende doseringen was geen duidelijk verschil in effect te zien. Daarom is het verstandig de behandeling van menstruatiepijn te beginnen met de laagst effectieve dosering (750 mg) en deze dosering eventueel naar behoefte te verhogen.

https://sites.google.com/site/kruidwis/planten-van-a-tot-z/zingiber-gember

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen